„Промяната“ към по-добро!

Какво означава безпричинната доброта? Момичетата от клуб „Добротворци“  дават отговор на този въпрос, чрез своите добри дела и постъпки. През тази година те организираха множество  кампании за деца от ромски произход, сираци и социално слаби семейства  -  „Подари за една усмивка“ , „Жълти стотинки“ и др.

15337598 1439467356078418 5692301149190788324 n

Клубът се включи в надпреварата с още 51 инициативи на доброволци, реализирани в градове и села за наградите „Доброволческа инициатива 2016“. Конкурсът беше обявен от  Фондация Лале и Националния алианс за работа с доброволци за шеста поредна година.

Вижте повече на: http://www.tulipfoundation.net/bg/news/v_voluntary_initiative_2016-480/#sthash.82R9abEx.dpuf

Лично Президентът на Република България Росен Плевнелиев  връчи грамота на клуб „Добротворци“ за инициативата "Да правим случайни добрини и безсмислено красиви неща", посветена на деца в неравностойно положение.

17-годишната Ивелина Петрова спечели първо място в онлайн гласуването на инициативата на Министерството на младежта и спорта под надслов "Мисията ДОБРОВОЛЕЦ- (не) възможна. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди спечелилите  първите три места доброволци и сподели: 

KBA D1Доброволчеството е мисия, която променя обществото, хората и средата, в която живеят“.

„Министерството на младежта и спорта финансира множество проекти, чрез които се реализират доброволчески инициативи и виждаме увеличения интерес към доброволчеството. Това ни мотивира да продължим съвместната работа с младежките неправителствени организации“.

Подробна информация: 

http://mpes.government.bg/Pages/Press/News/Default.aspx?evntid=MrLfWjHU2nc%3D

СУ „Иван Вазов“от град Вършец е едно от първите училища, които се присъединиха към програмата на Център „Амалипе“ - „Намаляване отпадането на ромски деца от училище“ през 2010 г. И от тогава до сега са участвали в множество инициативи за подпомагане на деца от ромски произход  с цел повишаване на мотивацията им за учене и намаляване на безпричинните отсъствия, личностното им развитие , вяра в собствения успех и мечти!

Благодарим Ви момичета, че работите за едно по-добро бъдеще!