Четири училищни визити по програма "Равен шанс" преминаха през ноември

Програма „Равен шанс –достъп до средно образование“ е дългогодишна инициатива на Тръст за социална алтернатива. Център Амалипе е една от организациите, които участват в нея и подкрепят ученици в цялата страна чрез предоставяне на учебници и покриване на пътни разходи, ако има такива и не се покриват от съответната община.

1От миналата учебна година, в рамките на Програмата се осъществяват и училищни визити с цел продължаващо образование и информиране на седмокласниците къде и как могат да се развиват за напред, както и възможностите, които програма „Равен шанс“ би могла да им предостави.

Ето как преминаха и училищните визити, които проведохме в няколко училища, част от мрежата „Всеки ученик ще бъде отличник“:

Read more: Четири училищни визити по програма "Равен шанс" преминаха през ноември

С поздрав от наследника на Добри Войников

170pobedaЕдно училище, което не спря да се развива в последните години, отбеляза на 8 ноември 170-та юбилейна годишнина. Училището е ОБУ "Добри Войников" в с. Победа, а датата 8 ноември. Отбелязаха я с грандиозно празненство, което започна в читалище "Пробуда" и после продължи с благотворителна вечеря в х-л България, град Добрич. Събитието уважиха много гости от Община Добрич, от РУО Добрич, от бизнеса и от училища в областта.

През 2017-та година училището бе преобразувано в обединено училище "Добри Войников" и в него се изучават професии шлосерство и шивачество. Сега ОБУ „Добри Войников“ активно върви по пътя на дигитализация.

Read more: С поздрав от наследника на Добри Войников

Премина ежегодната регионална директорска среща и на Северозападна и Югозападна България

SZ-UZВ периода 7 – 8 октомври 2019 в Парк хотел Арбанаси се проведе поредната работна среща на директори, работещи по проект „Всеки ученик ще бъде отличник – 2“. В нея участие взеха близо 60 представители на учебни заведения от северозападен и югозападен регион.

Read more: Премина ежегодната регионална директорска среща и на Северозападна и Югозападна България

ТРЪГНА СИ 61-ЯТ ВИПУСК НА СЕЛАНОВСКОТО УЧИЛИЩЕ…

selanЗа първа година седмокласниците завършиха в края на месец юни. Новият закон им отреди много от нещата да се случват за пръв път в българското училище точно с този випуск… И вероятно ще продължава да е така и в бъдеще! Но не това искам да споделя с Вас. Иска ми се отново да поговорим за традицията, която ни пази от превратностите и експериментите на времето.

Read more: ТРЪГНА СИ 61-ЯТ ВИПУСК НА СЕЛАНОВСКОТО УЧИЛИЩЕ…